Tips van de Sjansaar

“Spendeer geen geld als het je leven niet beter maakt”, zou je zowat kunnen beschouwen als mijn levensmotto. Maar er zijn in het leven noodzakelijke uitgaven en ik heb er een sport van gemaakt om die zo laag mogelijk te houden.

Ik ben er dan ook van overtuigd dat je met deze tips duizenden en duizenden euro’s kan verdienen. Mijn eerste tip: aangezien elke individuele situatie verschillend is, doe je best altijd je eigen huiswerk. Ik twijfel er geen moment aan dat er lezers zijn die hier beter werk doen dan ik! (En me dat uiteraard laten weten, zodat we deze pagina up-to-date kunnen houden :)). Gebruik zeker ook de vergelijkende rekenmachine, zo kan je meteen zien hoeveel je uitspaart door over te schakelen op onderstaande producten of diensten.

Op deze pagina vind je links naar andere websites die diensten en producten aanbieden. Sommige van die bedrijven bieden partnerprogramma’s aan. Als jij via dergelijke links iets koopt, krijg ik daar in sommige gevallen een kleine compensatie voor. Het zijn altijd producten of diensten die ik zelf gebruik of gebruikt heb. Of er nu een partnerprogramma is of niet, beïnvloedt in elk geval niet wat je op deze pagina vindt.

Internet & telefonie

Internet en mobiele abonnementen zijn in essentie bij elke provider hetzelfde, prijs zou dus doorslaggevend moeten zijn als je er één kiest! Wij zijn al jaren klant bij Scarlet. Zowel het internet als mobiel abonnement zijn echt stevige prijsbrekers. Voor bootbewoners, maar eigenlijk voor iedereen, is er een goed alternatief: de Flybox van Orange. Dat is een mobiel bakje waar je een simkaart insteekt en je zo voorziet van wifi.

Voor een mobiel abonnement moet je zeker ook Mobile Vikings mee in je vergelijking nemen. Ik ben heel lang een tevreden klant geweest. Het grote voordeel is dat je ongebruikt krediet kan meenemen naar een volgende maand, en dat je door aankopen te doen bij tal van winkels belwaarde kan verdienen.

# Update: Hoeveel je kan uitsparen met een goedkoper internetabonnement, lees je hier.

Bank

Bij Argenta heb ik al jaren mijn zichtrekening, aangezien ze geen kosten aanrekenen voor gewone rekeningen, bankkaarten en de standaard kredietkaart. Voor mijn effectenrekening ben ik klant bij Binck Bank. Als je een iets goedkoper, en degelijk alternatief zoekt is Lynx zeker een goeie kandidaat.

Website

Mocht je ooit zelf een website of een blog willen maken, dan kan je dat in de meeste gevallen perfect zelf! Deze website kostte me, naast wat inspanning, ongeveer € 100 aan opstartkosten. Zonder de hulp van één van de duizenden cursussen die beschikbaar zijn via Udemy, het WordPress design dat ik via Envato kocht en de oerdegelijke hosting van SiteGround, was het me waarschijnlijk niet zo vlot gelukt. (Stuur me gerust een berichtje als je graag wat meer info wil).

# Update: Voor de hosting van deze site ben ik overgeschakeld naar Easyhost.

Boodschappen

Eigenlijk is er niet zo veel verschil tussen supermarkten, zo lang je de goedkope / witte producten koopt. Colruyt draagt over het algemeen mijn voorkeur weg.

Koop online!

Door het internet is er een wereld open gegaan voor de bewuste consument. Producten en diensten vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk. Er zijn duizenden webshops, maar toch lijk ik vaak bij dezelfde websites uit te komen: 2dehands.be en Marketplace van Facebook voor tweedehands aankopen (kijk altijd eerst daar!), maar uiteraard zijn er ook Bol.com en Amazon waar je eigenlijk gewoon alles kan vinden.