Reken je rijk

Met wat simpele wiskunde kom je al een heel eind op je weg naar financiële vrijheid. Geen rekenwonder? Geen probleem! Op deze pagina vind je enkele rekenmachines die heel wat van het werk voor jou doen. Je geeft zelf enkele cijfers in, en de rekenmachine berekent meteen de financiële impact. Ik doe mijn best om ze steeds verder te verbeteren en nieuwe rekenmachines toe te voegen, alle nuttige suggesties zijn welkom!

Belangrijk: met rekenmachines kan je niet in de toekomst kijken, het blijven schattingen. Vul altijd realistische cijfers in. Bij de meeste rekenmachines hoort ook wat extra uitleg.

Hoe financieel vrij ben jij? Deze rekenmachine helpt je op weg.

# Noot 1: Er zijn heel wat gelijkaardige tools te vinden op het internet, maar door met Excel te werken kan je de cijfers voor elk jaar in de toekomst aanpassen. Naar mijn mening een enorme meerwaarde. Het is vrij eenvoudig in gebruik en waar nodig is er extra uitleg voorzien. Er zijn zeker nog artikels op komst die je kunnen helpen om de rekenmachine optimaal te gebruiken. Aarzel in tussentijd niet om me te contacteren!

# Noot 2 (23/05/2020): In dit artikel lees je waarom er voor het indexfonds gekozen wordt als investering.

Wil je weten hoeveel je verdient door te kiezen voor een goedkoper product? Deze rekenmachine toont je meteen de impact van je beslissingen.